• E_NOTICE: Undefined variable: _current_site in /www/webvol20/oo/pbtin0xr1sbfan0/brandogruppen.se/public_html/_themes/Brando_Gruppen_v1/print_header.php on line 11

  x

 • Cicci Landén 7-8 juli

  För er som vill slippa Hamnfestivalen kan vi erbjuda Skĺnes stolthet Cicci Landén pĺ Klubbvikens scen 7-8 juli.

  Cicci började som 10 åring att spela på sin mammas gitarr och lade grunden för vad som skulle visa sig vara ett stort intresse.

  Lyssnade på Bonnie Raitt och Melissa Etheridge som blev en stor inspiration.  Musikaliskt Starka kvinnor med sina gitarrer.

  Åkte västerut till Los Angeles och Musicians Institute där hon kunde växa som sångerska/musiker och turnerade runt på de många lokala klubbarna.

  Startade eget bolag CC Music 2013 och släppte sitt första kritikerrosade album, Coming Home, 2015.

  Cicci Landén är en av de bästa rösterna att komma fram ur den skånska, rotfasta rockkulturen. Tänk Beth hart möter Bonnie Raitt kryddad med en dos Susan Tedeschi. ”  Olle Berggren (Expressen)

  Inspelning av album nummer två är igång och första singel släppet kom 27/1 2017 med låten " I See you".  Låten som handlar om de hemlösas situation i Malmö, spelades in hos Amir Aly @Ylastudios  och inkluderar fantastiska Gunhild Carling på trombon. 

  "Om någon gjort ett blindtest på mig skulle jag säga, ny ung Americana-artist, förmodligen med bas i Austin Texas och på väg mot ett genombrott... Men icke, vi t...alar om Cicci Landéns nya singel"I see you" (ute NU!), en av de första rikligt trovärdiga släppen från den den svenska Södern som befinner sig i samma klass som Cissis systrar i Austin och East Nashville. Snygg produktion av Amir Aly och lysande pålägg från Pelle Jernryd (lap steel/slide) och skönt New Orleans blås från Gunhild Carling. Om inte detta är en svensk radio-hit så får jag väl ge upp mina drömmar om en analog och organisk revolution i ett Musiksveige där Mello, Idol och "Så mycket bättre (?) lägger ribban (lågt) för rådande popkultur.  ."  Olle Berggren (Expressen) 28/1 2017

   

  Hon spelar 21.00-23.00.

  Stella Marina går som vanligt trots Hamnfestivalen, sista turen från Klubbviken 23.00. Boka plats på Stella på www.klubbviken.se

  https://play.spotify.com/track/3YBMe3dpckkLOg65dTOSTA…